Herman Roozen is Striptekenaar des Vaderlands!!!!

Herman Roozen is Striptekenaar des Vaderlands!!!!

,,Ik voel me zeer vereerd met deze titel”, zegt Roozen, die tot zijn 23ste in de Achterhoek heeft gewoond. ,,Het is een soort erkenning en herkenning van mijn vakmanschap.”

Na zijn middelbare schooltijd op het Ulenhofcollege in Doetinchem ging hij naar de agrarische hogeschool in Dronten en studeerde hij kunstmatige intelligentie. Jarenlang werkte hij als informatieanalist bij een groot bedrijf. Sinds 2003 is hij professioneel striptekenaar.

Roozen heeft nooit een opleiding gehad in tekenen of het maken van strips. Zijn tekenlessen in Doetinchem gingen vaak de mist in door ziekte van de docent. ,,In die zin heb ik wel wat gemist. Ik heb wel mijn hele leven strips gemaakt en verdiende er een paar centen bij. Maar ik ben inderdaad een volledige autodidact.”

 

Vrijdagmiddag (2 oktober) is zijn verkiezing als Stripmaker des Vaderlands bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Haarlem. Een eretitel, vindt de vader van drie kinderen. ,,Je kunt er niet op solliciteren, je wordt er voor gevraagd. Dat een commissie van wijze mannen en vrouwen op mij is gekomen maakt me trots. Kennelijk hebben ze hoge verwachtingen van me.”

(https://www.gelderlander.nl/bronckhorst/boerenzoon-herman-uit-toldijk-is-stripmaker-des-vaderlands~a09688be/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

link naar de website van Herman Roozen